Make your own free website on Tripod.com

Добре дошли в електронния свят на Супер Събота!

Кой говори!?


Кой стои пред микрофона!?

Последна промяна: 15/06/1999


Георги Любенов... /баш водещия/ :))


     Роден е през февруари 1976 година в София. Зодия риби.
     Като ученик в столичното 55-то СОУ /тогава може би все още ЕСПУ/ е бил в "биологична паралелка", което в последствие го кара да се замисли, дали да не кандидатства медицина. Тогава обаче, по телевизията все още няма "Спешно Отделение и той бързо се разколебава... Сега е студент в специалността "Българска филология" в Софийския Университет "Св. Климент Охридски".
     Както обича да казва, кара "гаден японски Nissan", обича също италианската и китайската кухня /най-вече пица, защото лесно се намира/, обича черен, жълт и зелен цвят, бира и Depeche Mode... Не страда от излишна скромност!
     В БНР работи още от 1991 година /или още по-отдавна/, където бързо забелязват, че има талант за радиоводещ. Първото му истинско авторско предаване е "Ученическото радио", което се излъчва до 1994 година по програма "Христо Ботев". Спокойно може да се каже, че гласът му е звучал в ефира на БНР по всяко време на денонощието. Сега, освен Супер Събота, представя обедния информационно-музикален блок "12+3" на програма "Хоризонт" и от време на време се пробва като новинар.
     За тези от вас, които все още не знаят как изглежда "гласът" Георги Любенов, най-сигурния начин да поправят тази грешка, е да следят програмата на Канал-1 на БНТ всеки четвъртък между 21 и 23ч., когато няма начин да не попаднат на "24 квадрата". Всички останали, които все пак прочетоха докрай тези редове и не могат да чакат до неделя, имат шанс да го видят и тук...


Александър Богоявленски... /второстепенна роля/ :)


     Роден е също през февруари 1976 година в София. Зодия водолей - по-добрата зодия! :))
     Ученическите му години преминават доста неусетно, вероятно защото е сменил четири училища и по стечение на обстоятелствата е прескочил един клас. Някои хора са склонни да повярват, че още преди да се роди е искал да стане пилот! :)) Мечтата му да кара самолет е валидна и до днес, но изглежда ще си остане само мечта, докато той продължава да оспорва математическите аксиоми. Сега, освен в радиото, е колега на Г. Л. и в Софийския Университет, но в специалността "Международни отношения".
     В областта "любими неща" е най-известен с пристрастеността си към зеления цвят, авиацията и PC-ата. За любими манджи не обича да говори, тъй като и без това няма много време да яде. Също кара японска машина, но в никакъв случай не толкова "гадна", като гореспоменатата! :))) Не може да устои да не говори глупости...
     Редовните си посещения в БНР започва в края на 1991 година, първоначално като преводач-редактор в отдел "Информация от чужбина". С Г. Л. се проявяват още в "Ученическото радио", откъдето започва "историческото" им сътрудничество. Сега е водещ-новини в сутрешния информационен екип на БНР и /почти/ всяка събота дразнител на "баш водещия" в ефира на Супер Събота.
     Специално за посетителите на този сайт А. Б. пребори безграничната си скромност и стеснителност и разреши да го видите тук...Съдържание copyright © 1998-1999 Supersat. Всички права запазени.
Design & presentation copyright © 1997-1999 Jubaka's Multimedia Design Studio.
GO TO... Jubaka's Multimedia Design Studio - Homepage!